top of page
jung-red-book-the-fabulous-odyssey_crop_

​ACTIVE IMAGINATION

“The world must be romanticized. In this way the originary meaning may be found again (...) To romanticize the world is to make us aware of the magic, mystery and wonder of the world; it is to educate the senses to see the ordinary as extraordinary, the familiar as strange, the mundane as sacred, the finite as infinite” 

- NOVALIS

Mundus Imaginalis

Aktiv Imagination er en mulighed for at komme i kontakt med hvad den franske filosof Henri Corbin har kaldt Mundus Imaginalis; den imaginale verden. Vi har en tendens til at se imagination som noget opfundet eller uvirkeligt. Med andre ord; ren fantasi. Men hvad hvis vi anerkendte imagination som et sanseorgan og en legitim måde at erkende på? Og hvad hvis vi ærede den sfære som vi opfatter med dette organ - den mytopoetiske verden af guder og dæmoner - som lige så reel og virke-lig?  

 

Hvordan vi end vælger at anskue de kræfter som gennemstrømmer vores verden og som dukker op i vores drømme, visioner og symptomer, synes de at have en eksistens i deres egen ret. Ifølge Jung er de autonome arketyper som befolker og udgør det stratum af psyken, som han kaldte det kollektive ubevidste.

Stained Glass.jpg

Invitationen

Aktiv Imagination i denne forbindelse det redskab, som vi bruger til at engagere os med og give form til de arketypiske kræfter. Når det er holdt i et trygt, støttende og kærligt rum kan det være en dybt transformativ praksis, der gør det muligt at forbinde os med det som er større end os selv. 

 

I sidste ende er det en aktivitet båret af kærlighed, nysgerrighed og forestillingskraft, der forsøger at skifte vores måde at være i verden, så at vi igen kan opdage verden, som et besjælet og meningsfyldt sted.   

Annunciation_(Leonardo) crop.jpeg
bottom of page