top of page
IMG_0906.jpg

PSYKOTERAPI

"Man kan ikke opdage psyken i dens dybder, selv om man rejste alle veje for at gøre det, så dyb er dens mening"

- Heraklit

Dybdepsykologi

Jungiansk terapi er både beskeden og ambitiøs. Beskeden i den forstand, at vi aldrig kan vide den fulde “sandhed” om sjælen. Sjælen ses derimod som en ubegribelig og uudtømmelig kilde til mening, fylde og liv og er som sådan ikke noget der skal “løses” eller “kureres”. Snarere gælder det om gennem drømme, aktiv imagination og symbolsk arbejde at lytte til mysteriet og prøve at finde ud af hvad de dybere lag af vores væsen forsøger at kommunikere. Det er bl.a. derfor at jungiansk terapi bliver kaldt for dybdepsykologi. 

RedBook12_edited.jpg

Individuation

Som sådan kan jungiansk terapi beskrives som at drage omsorg for eller være nærværende med sjælens virkelighed. Herigennem kan vi forbinde os til livets dynamiske og meningsskabende dimensioner og (gen)opdage en mere fundamental følelse af vitalitet, fylde og helhed. Det er derfor Jungiansk terapi samtidig er ambitiøs fordi det anerkendes at transformation og individuation ofte tager tid og er langsomme, komplekse processe, der udfolder sig over tid.

Forløb

Jeg tilbyder både længere og kortere forløb, men arbejder ud fra det perspektiv, at der sjældent er genveje, når det kommer til den gradvise udvikling og transformation af psyken. Fra dette perspektiv er vores sår og symptomer ikke noget vi hurtigst muligt skal af med, men kan ses som indgange til større forståelse og dybde; åbninger der somme tider kan afsløre uventede veje frem i livet.   

Path_Edit_2_mid-color.jpg
bottom of page